Krenimo od 0! – Koyaa i nestašni predmeti

Ove subote, 27. siječnja u 16:00 sati u kinu Dječje kuće nastavlja se s programom Krenimo od 0! u sklopu kojeg svoje prve kino korake mogu napraviti najmlađa publika – predškolci, čija se medijska pismenost pomoću ovog projekta želi potaknuti od najranije dobi.

Krenimo od 0! posebno je osmišljen za prvi susret djece s kinom i time idealan za prvi dječji dolazak u kino – čine ga prigodan i pažljivo biran program u obliku kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su im bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a tu su i radionice kojima je cilj upoznati djecu s osnovama filmskog jezika te uz jednostavnu i zabavnu aktivnost osigurati još ljepšu uspomenu na prvi susret s kinom.

Kratke filmske blokove ovog puta čine kratkometražni animirani filmovi iz serijala Koyaa i nestašni predmeti. Animirani filmovi Koyaa puni su akcije i maštovitih rješenja glavnog junaka, a djecu nadahnjuju i ohrabruju pokazujući kako zapravo ne postoji problem kojem se ne može doskočiti uz malo mašte i dobre volje.

Trajanje bloka je 20 minuta, a po završetku projekcije najmlađim će gledateljima biti uručene diplome s njihovom fotografijom u kinu za uspomenu na njihove prve kino korake.

Nakon filmskih projekcija i dodjele diploma, slijedi kratka tematska radionica izrade optičkih igračaka. Radionica će se održati po završetku projekcije, 27. siječnja u 16:30 sati u Šumi Striborovoj, a na njoj će polaznici, uz malu pomoć voditeljice radionice i roditelja, otkriti zabavnu i edukativnu aktivnost ispunjenu šarenim iluzijama i očaravajućim optičkim čudima. Radionica je za sve one koji vole crtati, lijepiti i rezati, a vlastitu optičku igračku polaznici će moći ponijeti kući.

Maksimalan broj sudionika na radionici ograničen je na 10, uz obveznu prethodnu prijavu na ana.jurcic@art-kino.hr (uz potvrdu organizatora o sudjelovanju).

Ulaz na radionicu je slobodan uz prijavu, dok cijena ulaznica za projekciju iznosi 4 eura. Ulaznice su dostupne putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Dječje kuće i Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative. Radi se o novom projektu pokrenutom ove godine u sklopu inicijative Collaborate to Innovate mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas kojim koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu pored Art-kina sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Art-kino će s provedbom programa započeti krajem 2023. godine u prostorima Dječje kuće, a projekt će trajati do lipnja 2024.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

Istaknuta slika: isječak iz filma Koyaa i nestašni predmeti

#Art-kino #Djeca #Dječja kuća #Koyaa i nestašni šredmeti #Krenimo od 0!

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh