Kulturno-gastro-sportska manifestacija: Mlikarica 2023.

U subotu, 22.07.2023. po 13. put održat će se Feral ki´j pušćal sinjal – Mlikarica 2023. Manifestacija koja njeguje i daje veliki značaj tradiciji kroz kulturni, zabavni, gastro i sportski izričaj.
Tom prigodom već ujutro sa startom u 8 sati krećemo s Trga mlikarice na veliku šetnju „Od mlikarice do mlikarice” kojom nas vodi PD Obruč sve do Mljekarskog trga u Rijeci (oko 13 km/3,5 sata hoda). Na putu nas očekuje tradicionalna gastro okrjepa i edukativne priče o teškom putu i životu naših mlikarica. Dolazak u Rijeku upriličit će nam TZ Rijeka i Grad Rijeka te nas počastiti riječkom delicijom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na šetnju na email: info@visitjelenje.hr ili broj 091/4060900.
Poslijepodnevni dio programa kreće od 17,30 sati kada Udruga penzionera Jelenje otvara turnir u briškuli i trešeti. Od 18 sati na Trgu mlikarice okupit će se domaći izlagači sa svojom prepoznatljivom ponudom. Kulturno zabavni program kroz koji će nas voditi popularni Joso Krmpotić kreće od 19 sati i bit će ispunjen poezijom, plesom, glazbom a veliki doprinos ove godine dajemo gastro tradicionalnoj ponudi kojom ćemo gledateljima predstaviti dvije nove namirnice naše Grobnišćine. Veliku feštu u večernjem djelu programa od 22 sata upriličit će Mladen Grdović svojim prepoznatljivim hitovima. Vidimo se na Mlikarici!

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh