Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije vol. 4.

Riječka udruga DIP (Društvo za istraživanje i potporu) bit će domaćin četvrte po redu Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije, koja će se održati od 11. travnja do 14. travnja u prostorima udruge DIP

Sudjelovat će brojni istaknuti autori poput Stjepana Bartolića, Helene Klakočar, Nine Klarić, Darka Macana, Matije Pisačića i Jana Škrinjara iz Zagreba, te Vinka Barića iz Solina, uz gostovanje Iztoka Sitara iz Slovenije. Lokalnu umjetničku scenu predstavljat će Damir Bralić, Saša Jovanović, Enver Krivac, Ana Marija Lončar, Damir Steinfl i Damir Stojnić, dok će se Dušan Gačić pridružiti kao dopisni sudionik, nastavljajući kreativni rad iz svog doma. Također, šest studentica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci dobit će priliku za sudjelovanje u radu s navedenim autorima.

Ovogodišnja Kolonija naklonjena je otvorenoj tematskoj koncepciji, čime potiče autore da slobodno istražuju i stvaraju stripove i ilustracije na različite teme – bilo da su to slobodne teme ili lokalne, riječke teme iz prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Konačni odabir radova za objavu u drugom dvobroju IracionaLista bit će povjeren članovima uredništva – Matiji Pisačiću, Damiru Stojniću i Damiru Steinflu.

U petak, 12. travnja, od 18 do 20 sati, Kolonija će, biti otvorena za javnost i posjetitelje koji će imati priliku susresti umjetnike i doživjeti atmosferu njihovog stvaralačkog procesa. Također, bit će moguća kupnja inače teško dobavljivih izdanja radova direktno od autora, kao što će biti moguća i kupnja riječkog strip almanaha IracionaList.

Istaknuti vizual: Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

#Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci #Društvo za istraživanje i potporu #hrvatski autorski strip i ilustracija #Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije vol. 4. #Kvarnerska kolonija stripa

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh