A.I. natjecanje „Prompt Battle” u Filodrammatici

Nakon više od dvadeset održanih natjecanja diljem Europe, Prompt Battle prvi put stiže u Hrvatsku, u Rijeku. U organizaciji udruge Drugo more, riječki „Prompt Battle” će se održati u subotu, 24. veljače, u velikoj dvorani Filodrammatice s početkom u 19:00 sati.

Istraživanjem eksplozivnog napretka u području modela strojnog učenja te njihove sposobnosti transformacije teksta u visokokvalitetne slike, umjetnici i predavači s berlinskog Sveučilišta za tehnologiju i ekonomiju, Sebastian Schmieg i Florian A. Schmidt, zajedno sa svojim studentima dizajna, 2022. godine osmislili su i pokrenuli seriju natjecanja u generiranju slika putem tekstualnih naredbi pod nazivom „Prompt Battle”.

Natjecanje uključuje osam sudionika koji se natječu jedan protiv drugoga po kup-sustavu na osnovu tekstualnih zadataka. Svaki natjecatelj koristi računalo povezano s velikim ekranom kako bi publika pratila proces, a voditelj im postavlja zadatke putem tekstualnih naredbi u platformi DALL·E 2. Nakon svake runde, publika mjeri svoje reakcije, a pobjednik je onaj koji osvoji najglasniji pljesak. Pobjednici pojedinačnih susreta u prvom krugu ulaze u polufinale, a nakon toga slijedi finalna runda.

Iako su natjecatelji već odabrani, svi zainteresirani pozvani su kao publika prisustvovati događaju i na kraju odlučiti o pobjedniku ovog neobičnog natjecanja. Ulaz na događaj je slobodan.

Istaknuta slika: Udruga Drugo More

#Drugo More #Filodrammatica #natjecanje #Prompt Battle #strojno učenje

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh