„Noći arhitekture Sarajevo x Rijeka” @ IVEX

U petak, 24. studenog u 16:00 h započinje program : „Noći arhitekture Sarajevo x Rijeka”. Program će se održati u prostorima DELTALABA, u zgradi IVEX (Delta 5) sve do 23:00 h. Riječ je o međunarodnom javnom programu koji je zajednički organiziran od strane DELTALABA – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci i organizacije LIFT – Prostorne inicijative iz Sarajeva. Njihov zajednički produkt istraživanja i rada nosi naslov “Tezaurus žilavosti”.

Kao se navodi u pozivnici: „Tezaurus žilavosti” nastat će kroz dinamičan format u kojem sudjeluje preko dvadeset sudionika koji kombinira kratke prezentacije i debatu. Odabir pojma proizlazi iz tematskog okvira programa, planetarnog i/ili lokalnog konteksta suvremenog trenutka, osobnog i grupnog fokusa profesionalnog djelovanja te znanstveno-istraživačkog i/ili stručnog interesa. Nakon prezentacijskog dijela slijedi moderirana debata. Koji pojmovi opisuju prostornu i urbanu stvarnost post-jugoslavenskog teritorija? Možemo li, putem našeg dijeljenog regionalnog jezika, stvoriti i zajednički rječnik – ”Tezaurus žilavosti” – suvremene prostorne prakse u doba permanentne krize?

Sudionici programa su DELTALAB/URBANI STUDIJI UNIRI iz Rijeke, LIFT – Prostorne inicijative (Sarajevo), BAZA – PLATFORMA ZA PROSTORNE PRAKSE ( Novi Sad), Nikola OStojić (Sarajevo) te Gorana Stipeč Brlić (Rijeka).

Događanje je javno te otvoreno za svu stručnu i širu zainteresiranu publiku.

#DELTALAB #LIFT-Prostorne inicijative #Rijeka #Sarajevo #UNIRI

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh