Od točke A do točke B – održan drugi Poetkult u Boćariji

Ove je nedjelje u Caffe baru „Boćar“ održan drugi „Poetkult u Boćariji“, večer poezije u organizaciji aktivistice Eliane Katarine Polić i studenta Filipa Kralja, inače novinara portala ArtKvart. Središnja tema ovoga Poetkulta bila su putovanja iz različitih pogleda, uključujući ona vlakom, avionom i nogama, ali i ona putovanja u našim mislima, svakodnevnoj komunikaciji i međuljudskim odnosima.

Večer su započeli organizatori čitanjem autorskih pjesama inspiriranih emotivnim putovanjima i sanjarenjima, a nakon njih su scenu preuzeli gosti. Uz Bojanu Guberac čije su pjesme obradile temu ljubavnih putovanja, čekanja i novih poznanstava, čitanju vlastitih pjesama su prisustvovale i Emanuela Zubović i Sonja Jeremić.

Osim kvalitetne poezije vodila se i otvorena diskusija o različitim viđenjima putovanja i što ona znače pojedincima, a s obzirom na temu večeri razgovor je došao i do točke B svih okupljenih putnika u Boćariji: grad Rijeka i različiti životni putevi koji su ljude doveli do grada na Rječini, pri čemu je posebno zanimljiva bila improvizirana introspekcija Igora Anjolija.

U istinskom improvizacijskom duhu Poetkulta, poeziji su se pridružili i improvizirani govori i kritike vezane uz temu putovanja, a cijeli događaj su upriličili i Petar Pešut i Mikael Gunter. Ovaj požeško-australski duo je u Boćariji odsvirao improviziranu glazbu na darabukama, cajon bubnju i didžeriduu. Gunter je izazvao posebno oduševljenje okupljenih, odsviravši na didžeriduu svoju putničku pjesmu i kasnije davajući instrumentalnu pratnju Emanueli Zubović dok je čitala svoju poeziju.

Na samome kraju večeri organizatori su pročitali svoje završne pjesme i pozdravili putnike na odlasku dok su u Boćariji glazba i opušteno druženje nastavili teći svojim tokom.

Istaknuta slika: Poetkult u Boćariji; Filip Kralj

#Caffe bar Boćar #Poetkult u Boćariji #poezija #putovanja #večer poezije

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh