Otvorena izložba „Boolean Operation“ Edvina Šabanovića u galeriji „La cisterna“

U četvrtak 31. kolovoza, u galeriji „La Cisterna“ – izložbenom, eno i gastro prostoru „Kuće kulture Betty“, otvorena je izložba „Boolean Operation“ riječkog multimedijskog umjetnika Edvina Šabanovića.

Edvinove slike kombiniranih tehnika, kao svjedočanstva suvremenosti, bivaju umjetnikovom komunikacijom s realnim svijetom: Šabanović stvara apstraktnu asocijaciju na ono što je jasno vidljivo u stvarnome svijetu.

Kao što navodi Riccardo Staraj, u predogovoru izložbe:

„Usudimo se biti drugačiji. Ovo je jedna od onih izložbi izvučena s kraja noći gdje autor iz polusna i polujave hvata zamah za stvaranje svojih djela, sebe samoga satkanog od svestranih vještina na području slikarstva, crteža, multimedije, video arta, rock i techno glazbe, grafita, skulpture, instalacije (…) A zašto Boolean? Jer je to algebra, dio matematičke logike – algebarska struktura koja sažima osnovu operacija I, ILI i NE. Upravo ovo što je ovdje napisano i predstavljeno – mogućnost.“

Edvin Šabanović, Boolean 3, akril na drvu, 60 x 40 cm, 2023.

Boolean Operation“ osma je izložba galerije „La cisterna” ovoga ljeta.

Organizatori i pokrovitelji izložbe „Boolean Operation“ su Talijanska zajednica Mošćenička Draga i Talijanska unija Rijeka.

Prodajna izložba ostaje otvorenom do 10. rujna 2023., a za upite o prodaji radova, potencijalni se kupci mogu javiti na e-mail adresu: 3D.edvin@gmail.com

Edvin Šabanović, Boolean 5, kombinirana tehnika (akril i flomaster na drvu), 80 x 50 cm, 2023.
Edvin Šabanović, Boolean 7, kombinirana tehnika (akril i flomaster na drvu), 80 x 50 cm, 2023.

Multimedijalni umjetnik i medijski dizajner Edvin Šabanović rođen je u Rijeci 1975. godine. Njegov izraz formira se tijekom 90-ih i 00-tih, u vrijeme boom-a medijskih, novomedijskih umjetnosti, techna, house-a i odgovarajućeg razvoja ulične, urbane, klupske, graffiti i animacijske (2D, 3D) kulture. Osim rada na području digitalnih medija, bavi se i tradicionalnim vidovima Plastic Art-a, slikarstvom i skulpturom te glazbom i performansom.

Snimila: Katarina Podobnik

#Boolean Operation #Edvin Šabanović #Galerija La cisterna #La cisterna #Mošćenička Draga #vine bar Draga moja

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh