Otvorena multimedijalna izložba „Crumbs“, Michela Mesarića

U Dnevnom boravku je, 23. ožujka, otvorena izložba multimedijalnog umjetnika Michela Mesarića pod nazivom „Crumbs“. Izložene analogne fotografije rezultat su dugogodišnjeg sudjelovanja i praćenja skateboarding scene, te su uz njih, izložene i grafike nastale različitim tehnikama poput litografije, akvatinte i sitotiska. Izložbeni sadržaj popraćen je autorskom, glazbenom kompilacijom dostupnom skeniranjem QR kodova.

Ina – ljepota našeg zavičaja

Michel je pohađao Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Rijeci, grafički smjer, Glazbenu školu „Ivan Matetić Ronjgov“, smjer glasovir (glazbenik teorijski smjer), zatim udaraljke (glazbenik instrumentalist). Po struci je magistar medijskih umjetnosti i praksi. Struku i strast prema skejtu i glazbi već godinama uspješno spaja putem izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, izlažući audio-video radove i multimedijalne instalacije. Riječko Art-kino 2016. godine prikazalo je njegov eksperimentalni film „Outside In“, koji tematizira vanjsko (fizičko) i unutarnje (mentalno) stanje skejtera, dok u prošlogodišnjoj ’23.-oj, na „Vladimir Skate“ film festivalu u Fažani, premijerno suučestvuje filmom „Instinct“ za koji potpisuje režiju, montažu, kameru i glazbu. Smješten u pozadini Rijeke, Kvarnera, Istre i Splita, film bilježi perspektivu skejtera na urbano okruženje.

Promatranje odnosa koji nastaje spojem vizualnog i auditivnog medija te njegovo prenošenje iz jednog u drugi medij, prema riječima autora, jedna je od glavnih interesnih točaka njegovog stvaralaštva. Manipulacijom zvuka, određenih tonova, frekvencija ili intervala između dvaju tonova, dolazi do stvaranja određene atmosfere/emocije/boje, koja pridodaje dimenziji recepcije vizualnog medija – i obratno, zaključuje.

Izložbu je moguće posjetiti do 11. travnja.

Istaknuta i ostale fotografiije: Aleš Suk

#Art-kino #Book caffe Dnevni boravak #eksperimentalni film #Multimedija #Skateboarding #supkultura

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh