Performansi Mije Štark i Sonje Pregrad u sklopu izložbe “Vidljive”

U sklopu aktualne izložbe “Vidljive” umjetnice Mia Štark i Sonja Pregrad izvest će u četvrtak 1. veljače performanse u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Mia Štark će u 17:00 sati izvesti performans Zbornik pogleda: motrenje grada, zgrada, prirode i fasada. Rad meandrira oko teme kako gledamo, slušamo, i primamo vizualne informacije bilo koje vrste. „Zbornik pogleda“ istovremeno je komentar, ali i prijedlog kako opreznije konzumirati informacije te podsjetnik da razne vizualne informacije kojima smo svakodnevno izloženi itekako utječu na nas. Rad nudi korisne prijedloge gledateljima i čitateljima kako istražiti svijet oko sebe i otkriti zanimljive detalje koji samo čekaju da budu primijećeni.

Sonja Pregrad će, nakon toga, u 18:00 sati izvesti performans Karnevalski šator hrđa na večernjem povjetarcu – ras/pakiravanje predmetnosti pri kojem je prostor mišljen dvoznačno, kao izložba i kao izvedba, te se u njemu izvodi/izlaže devet objekata – rečenica ispisana na zidu, tinejdžerski dnevnik, predmeti posuđeni od publike, kazalište kao dispozitiv pažnje, referenca na rad “Meeting Point” Sanje Iveković, konfekcija kupljena u tvornici Kamensko u stečaju, izvedba kao predmet sačinjen od vremena i su- prisutnosti tijela, šećer u kocki, te ples kao predmet.

Istaknuta slika: performansi Mije Štark i Sonje Pregrad

#Mia Štark #MMSU #performans #Sonja Pregrad #Vidljive

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh