Riječki HNK dobio inspicijenta-masera iz zlonamjerne priče na ArtKvartu

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca dobilo je traženog inspicijenta-masera, odnosno inspicijenticu-maserku. Potvrdio je to intendant Marin Blažević na konferenciji za novinare održanoj u foyeru riječkog HNK. Marin Blažević potvrdio je da je bilo više prijava na natječaj i da je pronađena osoba koja je to radno mjesto preuzela.

– Tu čitavu priču ste poprilično nestručno i zlonamjerno plasirali u javnosti. Ono što vam je nedostajalo u prilogu na vašem portalu jest informacija da je ideja za stvaranje takvog radnog mjesta došla iz samog baleta i od osobe koja je u protekle tri godine, od promjene sistematizacije 2020. godine, na tom radnom mjestu radila. Nismo ukinuli radno mjesto inspicijenta, ali pretpostavljam da biste se jednako zgražali da smo otvorili radno mjesto masera ili fizioterapeuta, koje je inače uobičajeno u svim baletnim ansamblima većeg sastava od ovog našeg svugdje u svijetu. Ubuduće, ako vam smijem kao bivši novinar nešto predložiti, kada plasirate neku tezu pokušajte doznati i sa strane koju napadate što je istina i o čemu se zapravo radi. To vam govorim kao bivši novinar, a ne kao intendant, rekao je Marin Blažević.

Hvala intendantu riječkog HNK na savjetu, korisnih savjeta nikad dosta u životu, svakako ću ga uvažiti. Kao izvor poslužio je natječaj objavljen na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pritom nigdje u natječaju nije bio spomenut balet. To je već druga priča o tome tko je gdje i na koji način pogriješio.

– Tko god čita natječaj pretpostavljam da pročita opis radnog mjesta, provjeri sistematizaciju i mogao je vidjeti da je riječ o radnom mjestu u baletu. Ali je točno, tek nakon što me kolega Benčić iz Jutarnjeg lista nazvao, shvatio sam da je naša kadrovska služba propustila spomenuti da je riječ o radnom mjestu u baletu, premda je to bilo jasno svima koji su se na natječaj javili, zaključio je Marin Blažević.

Nestručno i zlonamjerno plasirana priča u javnost – Marin Blažević, Snimio Kristian Sirotich

Naslovna fotografija screenshot RTL televizije

#HNK Ivana pl. Zajca #Inspicijent #Marin Blažević #maser #natječaj

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh