Skandalozno: U HKD-u na Sušaku vandalizirane prostorije baletnog ansambla riječkog HNK

Svi članovi i članice baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca minulih su dana proveli na prinudnom odmoru. Ako ste na prvu pomislili da je u pitanju možda nekakav revolt, bunt, pobuna – prevarili ste se. Baletni ansambl riječkog HNK na prinudom je odmoru jer je minulog vikenda nepoznat netko, a po tragovima je vidljivo da nije bio usamljen, upao u njihove prostorije, vandalizirao ih i zagadio do te mjere da su u Kazalištu morali svima dati mali predah i angažirati vanjsku službu ne bi li se situacija dovela u prvobitno stanje, a sve smeće i ostatci koječega uklonili iz svinjca, odnosno jedinog prostora što je već desetljećima na raspolaganju svima, uključujući i ravnateljicu Baleta.

Uobičajen prizor

Prostor u kojem se priprema sve ono što baletni ansambl riječkog HNK izvodi na riječkoj i ostalim pozornicama nalazi se u HKD-u na Sušaku, ulaz u te njihove prostorije tik je do ulaza u Pogon Kulture, jednu od rijetkih riječkih samo za tu namjeru uređenih koncertnih dvorana. Nije se prvi put dogodilo da jutro nakon nekog eventa, partyja, koncerta kako god balerine i baletani preko koječega dolaze do svojih prostorija za vježbu, do ureda, do garderobe i svlačionice, ali se eto prvi puta dogodilo da je netko provalio u njihov prostor i pritom se potrudio pokazati sve ono najgore od sebe. Činjenica da ništa nije ukradeno malena je utjeha u čitavoj ovoj priči, možda dokazuje da nije bilo toliko zle namjere, ali ne i nevjerojatne bahatosti i nebrige prema tuđoj imovini.

Iz Kazališta su reagirali promptno, čitav slučaj prijavili su policiji i osnivaču, u ovom slučaju Gradu Rijeci, ali osjećaja nemoći, nelagode i ljutnje zbog ovog skandaloznog ispada sigurno se neće riješiti još podosta vremena. Nije mala stvar kada nepoznat netko orgija po mjestu kojega svi ti ljudi doživljavaju svojim dnevnim boravkom, svojim intimnim prostorom budući da ga samo oni koriste i u njemu provode nemalo vremena.

Preko hrpetine smeća, čikova, tko zna kakvih izlučevina već su navikli gacati svako jutro nakon nekog događaja u Pogonu, ali zateći to u svojim prostorijama, pa i ponešto više od toga, nije baš ista stvar. No, budući da su svi apeli do sada bili uzaludni valjda se nešto ovakvo moralo dogoditi pa da netko konačno promisli što bi sve trebalo poduzeti da „vuk bude sit, a sve ovce na broju“.

Inače, prema dostupnim informacijama baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca u srijedu bi se trebao vratiti na posao.

Zateći ovakav prizor u svom intimnom prostoru sve je samo ne ugodno
#balet #baletni ansambl #HKD na Sušaku #HNK Ivana pl. Zajca #Kultura

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh