Turneja pobjedničkih doksa Liburnia Film Festivala stiže u Krk

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala, ovog ljeta prvi put pristaje i u Krku! U suradnji s udrugom Kreativni Krk i Kinom Krk, u nedjelju 13. kolovoza u Kinu Krk, od 21 sat, bit će prikazana tri pobjednička dokumentarca s lanjskog LFF-a: Mjesta koja ćemo disati Davora Sanvincentija, Tvornica filmova Silvestra Kolbasa i In medias res Ane Klepo.

Mjesta koja ćemo disati (22’, nagrada za najbolju fotografiju 20. LFF-a) vizualni je esej koji zagovara imaginaciju kroz putopis konstruiranih i anonimnih pejzaža, i svojevrsna je bilješka o budućnosti. Priče koje se isprepliću između vizualnog, slušnog i iskazanog govore o gubitku, traženju, prisustvu, budnosti, odgovornosti, iščekivanju i slobodi.

Tvornica filmova (15’, nagrada za najbolji dizajn zvuka 20. LFF-a) također je filmski esej o fotografiji, ispričan kroz fotografiju. Polazište filma su c/b fotografije snimljene u zapuštenoj i ispražnjenoj tvornici Fotokemika, snimane isključivo na fotografskim materijalima koji su nekoć u toj tvornici i proizvedeni. Fotografije su dijelom standardne fotografske reprodukcije, a dijelom s vidnom greškom nastalom starenjem materijala. No, istodobno je to priča i o negativnim posljedicama tranzicije, propasti industrijalizacije i radničkog pokreta.

In medias res (23’, najbolji regionalni film 20. LFF-a) jest coming of age film o potrazi za sobom u moru potrošenosti. Osvaja nas kroz kadrove buđenja glavne protagonistkinje u ljepljivo plavičasto jutro i sagledavanje stvari kroz prizmu promjena kao i iščekivanje boljeg „sutra”.

Ulaz na projekcije je slobodan!

Turneju Liburnia uplovljava podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

Istaknuta fotografija: In medias res

#Ana Klepo #Davor Sanvincenti #HAVC #Krk #Liburnia film festival #PGŽ #Silvester Kolbas

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh