Vjerovali ili ne: Riječki HNK traži inspicijenta s papirima masera, javite se!

Na svašta čovjek naleti u bespućima interneta, ponekad je potrebno samo malo upornosti i sreće i začas naleti dobra priča.

Jedna takva sakrila se, teško je u to povjerovati, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u njihovoj burzi poslova, koju logično je, uglavnom posjećuju oni kojima je posao potreban, odnosno oni koji su nezadovoljni svojim trenutačnim zaposlenjem pa čekaju neku dobru prigodu za nove izazove, a u iznimnim slučajevima kada ponestane boljeg štiva i oni slučajni Internet-putnici-namjernici.

Dakle, na svakakva se zaposlenja tamo može naići, možda netko i pronađe nešto za sebe, traži se tu i direktora, menadžera ili čelnika, profesora, uredskih službenika, logično je dominiraju potraživanja za uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima, a ima i ponešto onih zanimanja što se tiču same umjetnosti.

E, kad je umjetnost u pitanju u oko upada natječaj objavljen od strane Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, a koje traži inspicijenta, odnosno inspicijenticu.

Dobro, natječaj HNK Ivana pl. Zajca nije objavljen u rubrici stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja, što bi možda bilo primjereno, već u rubrici uredski i šalterski službenici, u što bi se jedan inspicijent, odnosno inspicijentica teško mogli ubrojati budući da je po definiciji riječ o osobi koja se brine da proba, koncert ili predstava teku bez zastoja i po uputi redatelja nadziru i upravljaju svim poslovima iza kulisa. Dakle, to su onaj barba ili ona teta koji glumcima daju znak kada trebaju izaći na pozornicu ili tehničkom osoblju kada treba promijeniti svjetlo, glazbu, neki drugi scenski element, a za sve to koriste inspicijentsku knjigu, što sadrži znakove i brojeve svih promjena unutar jedne predstave. Šalter se u ovom slučaju nigdje ne spominje, kao niti ured, osim ako se uredom ne smatra čitav taj zakulisni prostor.

Dobro, možda je u pitanju čista slučajnost, zabuna, ne treba tu odmah tražiti nekakve zakulisne igre, ali  kada se taj konkretan natječaj otvori stvari postanu pomalo čudne. Od svih uvjeta koji su u natječaju nabrojani, jedan posebno bode u oči, u kategoriji posebnih zahtjeva stoji da buduća inspicijentica ili inspicijent HNK Ivana pl. Zajca mora imati i položen ispit za masera, podrazumjeva se i maserku.  

Oprostite mi na neukosti, možda je potpuno uobičajeno od inspicijenta tražiti i da masira redatelja, glumce, tehničko osoblje i pritom još brine da sve prolazi u najboljem redu za vrijeme predstave, dok radi za šalterom riječkog HNK, ali nekako čisto sumnjam da ijedan inspicijent ili inspicijentica na hrvatskoj kazališnoj sceni sa sobom na posao nose još i stol za masažu, razne kreme što su ih po mogućnosti sami napravili od biljaka iz eko uzgoja i prirodna eterična ulja. Da nije smješno, bilo bi tragično.

A možda je u pitanju i tipfeler, pa u HNK Ivana pl. Zajca ne traže masera, nego mesara. Samo, ni to baš ne bi imalo previše smisla.

U svakom slučaju, ako zadovoljavate uvjete za inspicijenta ili inspicijenticu, a pritom imate i položen ispit za masera, razumije se i maserku, javite se. Natječaj je otvoren od 3. do 10. listopada.

Ali požurite, možda se već netko javio!

#ArtKvart #HNK Ivana pl. Zajca #Kristian Sirotich #Umjetnost

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh