WineRi: Najveći kvarnerski Međunarodni eno-gastro festival

Spremno je sve za još jedno izdanje najvećeg riječkog i kvarnerskog Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi. Ovaj put festival će biti veći i zanimljiviji nego ikad, a održat će se 8. i 9. ožujka u kongresnom centru Exportdrvo, od 14:00 do 20:00 sati, pod organizacijom Udruženja Kvarner Wines

Organizaciju festivala potpisuje Žarko Stilin i Ivan Antić iz Selca, poznati po uspješnim manifestacijama od 2017. Ove godine su, uz podršku Udruženja Kvarner Wines i partnera, nadmašili sva očekivanja i pripremaju još nekoliko kvarnerskih manifestacija koje promoviraju vina od autohtonih sorti vinove loze.

Na festivalu će se predstaviti 100+ vinarija s više od 500 etiketa vina iz Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i svih hrvatskih vinskih regija. Cijena ulaznice za dane festivala iznosi 25€, dok je u pretprodaji u Vinoteci Wine&Co 20€.

Uoči festivala, u vinoteci Wine&Co na riječkoj Delti, održane su zanimljive vinske radionice, uključujući „Vino pod maskama” i „Skrivene čari vina”. Tijekom festivala, planirane su različite radionice i predstavljanja vinarija (Zlatno brdo, Trapan, Lunika, Sutor, Saint Hills, Krapež), a akreditacija je potrebna na vinoteka@wine-co.hr.

WineRi24 se ove godine podudara s Women’s Weekendom, omogućavajući svim sudionicima kongresa ulaz na WineRi. Nakon festivala, 8. ožujka, svi posjetitelji s ulaznicama imaju zajednički after party u Art kvartu – Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, u organizaciji portala Stilueta, uz nastup Sergeja Božića.

U suradnji s Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije i Udruženjem obrtnika Rijeka, svi ugostitelji koji se akreditiraju imaju besplatan ulaz na festival, što je pokazalo uspješnost B2B susreta na samom festivalu. Do sada se na festival akreditiralo 30-ak novinara iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije.

Festival ima potporu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva poljoprivrede. Suorganizatori i partneri uključuju Primorsko-goransku županiju, Grad Rijeku, Hrvatsku turističku zajednicu, Turističku zajednicu Kvarnera, Turističku zajednicu grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije i vodu Romerquelle. Festival podržavaju i udruge poput Hrvatskog sommelier kluba, Women on Wine, Europskog vinskog viteškog reda, Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova, Udruge Prijatelj ruža, grožđa i vina Belica, Udruge vinogradara, vinara i maslinara Sveta Lucija te Udruge Prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola.

Međunarodni eno-gastro festival WineRi, kao najveće eno-gastronomsko događanje u Gradu Rijeci i na Kvarneru, postao je nezaobilazno mjesto za ljubitelje vina, vinske stručnjake, HoReCa tržište i vinare. Pozicioniran u ranoj predsezoni, postao je motiv dolaska turista u Rijeku i prilika za B2B susrete ugostitelja s proizvođačima, definirajući vinske karte na vrijeme. S naglaskom na promociji vina od autohtonih sorti vinove loze, ovogodišnji festival ističe važnost zdravlja i povezanosti s mediteranskom prehranom i načinom života.

Istaknuti vizual: dio vizuala za ovogodišnji Međunarodni eno-gastro festival WineRi

#eno-gastro #Exportdrvo #festival #Kvarner Wines #WineRi

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh