Women’s Weekend: kako poboljšati položaj žene u društvu?

Women’s Weekend održava se od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti

Konferencija počinje u četvrtak u 14:30 u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti temom „Za Europu rodne ravnopravnosti” koja je organizirana u suradnji s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Sveučilištem u Rijeci. Govorit će rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija i Andrea Čović Vidović, voditeljica medija za Europsku komisiju u Hrvatskoj.

Konferencija predstavlja priliku za okupljanje i zajedničko dijeljenje iskustava, inspiracije i podrške među ženama različitih područja djelovanja. Tijekom puna tri dana organizirana su inspirativna predavanja, interaktivne radionice te panel diskusije, stvarajući prostor za učenje i rast.

Koliko su žene danas stvarno ravnopravne u društvu i što se može poduzeti kako bi se poboljšao njihov položaj? To je glavna tema Women’s Weekenda, konferencije koja okuplja istaknuta imena regionalne i svjetske scene s ciljem doprinosa jačanju ravnopravnosti žena.

Istaknute predavačice i panelisti  govore o brojnim aktualnim temama koje uključuju žene u biznisu, financijsku slobodu i samostalnost, evoluciju ženskog zdravlja, budućnost poslovanja, status žena u društvu te usklađivanju svih ženskih uloga poput majčinstva, karijere, ali i slobodnog vremena.

Women’s Weekend u prvom izdanju nadmašio je sva očekivanja te su dvorane bile ispunjene do posljednjeg mjesta, a ove godine konferencija se preselila na novu, atraktivnu lokaciju. Muzej suvremene umjetnosti i Art kvart za Dan žena postat će mjesto gdje se svi osjećaju potaknuto i podržano, gdje se mogu pronaći nove ideje, izgraditi nova prijateljstva i suradnje te se inspirirati životnim pričama drugih iznimnih žena.

Program Women’s Weekenda dotupan je na sljedećoj poveznici.

Istaknuta fotografija: Women’s Weekend 2023.

#konferencija #MMSU Rijeka #Women's Weekend #žena #žena u društvu

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh