„Agent 010“ u Kinu Krk

U petak, 5. travnja, u 19:30 sati, Kino Krk će predstaviti projekciju filma „Agent 010“ – detektivsko-špijunske duhovite verzije stare šablone o Tajnom agentu koji spašava svijet i nudi novi narativ: sve je moguće i svatko može biti heroj te ostvariti svoje snove

Kroz tri epizode serijala koji je sniman na više od 10 lokacija PGŽ-a, suučestvovalo je više od 50 ljudi. Autori su ukomponirali jezike i dijalekte koji se koriste u PGŽ, pa se u filmu čuje čakavski, fijumanski, ruski, pa čak i engleski i bosanski, a osim spomenutih lokacija, snimalo se i na prostoru Washingtona i Sarajeva.

Riječka udruga Spirit bavi se integriranjem osoba s invaliditetom u društvo na inovativan način; kroz produkciju detektivskih filmova.  Do sada su snimljena tri filma: „Ni vremena za umirat“ (2021. 25min), „Igra sudbine“ (2022. 25min) te „Trubač uvijek trubi parput“ (2023. 48min), a poveznica im je karizmatična grupa mladih sa invaliditetom koji su osmislili likove i scenarij uz vodstvo Helge Paškvan. Glavne likove tumače Dorian Matić, Dora Brnić, Tea Superina i Toni Lesica, a u sporednim ulogama pojavljuju se poznate osobe; Šajeta, Mile Kekin, Krešimir Mišak, Asim Ugljen, Mario Kovač i drugi. Serijal je nastao uz veliku podršku prijatelja i rodbine, a filmove je režirao, snimio i montirao Denis Pilepić- Pille (u suradnji s članovima i članicama Spirita).

Ulaz na projekciju je slobodan, no posjetitelji će imati priliku dobrovoljno podržati projekt putem donacija na izlazu.

Istaknuti vizual: Udruga Spirit

#Kino Krk #Krk #Tajni agent #Udruga Spirit

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh