„Audio formacije” Udruge Interinova u Palači Garbas

U Palači Garbas, u prostoru Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture RH Rijeka, 21. kolovoza s početkom u 20 sati, otvorit će se izložba „Audio formacije” Udruge Interinova.

Radovi u sklopu izložbe nastaju nakon ciklusa radova pod nazivom „Terra deformacije” koja je inspiraciju crpila u prirodi, zemlji, kamenu, glini, a radovi kao da su dijelovi odvaljenog kamena koji poprimajući oblik konkretnog predmeta, uporabnog predmeta ostaju dijelom prirode upotpunjavajući je.
Od deformiranja gline i nastanka prvotnih radova rodila se ideja o upravo suprotnom – konkretnom oblikovanju – formaciji. Kamenu i zemlji suprotstavlja se eterično, a ujedno konkretno, opipljivo: predmet kojeg izrađuje čovjek, a opet taj realan predmet proizvodi neopipljivo, a neizmjerno važno – zvuk.

Zvuk i glazba prate čovjeka od praiskonskog doba do danas; zvuk kao dio prirode i svega živog i neživog; zvuk koji nastaje imitacijom prirode; zvuk kojeg se uobličuje i komponira te nastaje glazba.

Čovjek pronalazi materijale, stvara oblike koji proizvode uzvišene tonove, obogaćuju i slave život. Radovi, skulpture s jedne strane imitiraju i prikazuju stvarna glazbala, a ponekad su i umjetnikovo viđenje izmaštanog glazbala.

Radove izlažu: Dunja Demartini, Bruno Paladin, Dijana Trtanj, Elda Čekada, Irene Mestrovich, Mladen Ivančić i Ivna Safundžić.

Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh