U Galeriji O.K. održan okrugli stol na temu umjetničkih praksi, filozofije i povezivanja s novim medijima

U Galeriji O.K. u četvrtak je održan okrugli stol projekta „Estetski, etički i ontološki izazovi postdigitalne umjetnosti“, a u okviru izložbe „AesthEthic“ postavljene u Galeriji O.K.

O umjetničkoj praksi, filozofiji i povezivanju s novim medijima govorili su dr. sc. Ivana Kunda (Pravni fakultet Rijeka), dr. sc. Milica Czerny-Urban (Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka), Ksenija Savčić, akademska glazbena doktorandica (Filozofski fakultet Rijeka), i medijski umjetnik Aleksandar Vejnović, uz moderatorice Dijanu Protić, akademsku dramaturginju i doktorandicu (Filozofski fakultet Rijeka) i izv. Prof. dr. sc. Iris Vidmar Jovanović (Filozofski fakultet Rijeka) povele su zanimljivu raspravu o temama vezanim uz estetske, etičke, pravne i društveno-političke aspekte suvremene umjetnosti, s fokusom na digitalne alate poput umjetne inteligencije, ali i na problematiku koja iz ovog „suživota“ dolazi u širem društvenom kontekstu.

Okrugli stol rezultat je rada na projektu što se održavao tijekom akademske godine 2023/24., a kojega je financiralo Sveučilište u Rijeci i u provedbi kojega su sudjelovali Centar za inovativne medije (Akademija primijenjenih umjetnosti) i Katedra za estetiku (Odsjek za filozofiju, Filozofski fakultet Rijeka), pa je sve sudionike i goste u čitavu priču uveo izv. prof. art. Tomislav Brajnović, voditelj projekta.

Skup zanimljiv iz više aspekata okupljene je potaknuo na zanimljivu raspravu i u potpunosti opravdao očekivanja.

Naslovnu fotografiju snimila Katarina Podobnik

#Galerija O.K. #okrugli stol #Umjetna inteligencija #umjetničke prakse

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh