Dado Topić: To su moje pjesme i ako je nekome stalo da sve bude kako treba, onda sam to ja

Dovoljno je reći Dado Topić & Time pa da svima sve bude jasno. Jedan od najdugovječnijih hrvatskih rokera otvorit će Ljeto na Kantridi, omiljena riječka plaža 16. lipnja ugostit će čovjeka koji na sceni traje neprekidno od 1967. godine i još uvijek može puno toga dati. Reklo bi se, bit će to pravi spektakl na otvaranju manifestacije što će i ove godine ponuditi čitav spektar sjajnih programa, izvođača, događaja.

– Kakvog Dadu Topića i Time Riječani mogu očekivati? Vidjet će nas u maksimalno redizajniranom izdanju, sviramo u trojci, tu smo gitarista Emir Adilović Brko, na bunjevima Petar Peco Petej i naravno, ja. Izabrat ćemo repertoar koji je za tu priliku podoban, pokušat ćemo biti i zabavni i ozbiljni, pa kako nam uspije. Imamo još generalnu probu u srijedu, pa ćemo se nekako dogovoriti da sve bude na mjestu. Pjesama imamo puno, možemo napraviti dobar izbor, kaže Dado Topić.

Dado Topić i njegova ekipa znaju u kakvom će ambijentu nastupiti, znaju i pred kakvom publikom. Rijeka je, kaže legendarni glazbenik, uvijek bila izazov.

– Prošlo je dosta od zadnje svirke u Rijeci, davno je to bilo. Kakva je riječka publika? Super ozbiljna, kao i na svim našim koncertima. Rijeka je velik grad, svi koji u dolaze svirati u Rijeku dolaze da bi pokazali koliko vrijede i da bi dobro odradili posao. To će biti i naša želja, nastavlja čovjek čiji opus zauzima dobar dio hrvatske glazbene antologije, ali i antologije čitave ove regije.

– Uvijek sam se trudio svirke odrađivati kvalitetno, moj ugled donekle ovisi o tome kakva će svirka biti. Osim toga, sve su to moje pjesme, moji aranžmani, ako je nekome stalo da sve bude kako treba onda sam to u prvom redu ja, nastavlja Dado Topić.

Ako na nešto Dado Topić može biti ponosan, onda je to činjenica da njegove pjesme zaista traju. Nisu to hitovi za jedan dan, njegove su pjesme odavno nadišle tu kategoriju postavši svevremenske pa ih jednako rado danas slušaju i oni koji su uz te pjesme stasali i oni koji uz neke nove pjesme tek moraju stasati. – To je činjenica i to je dobro. Trenutačno radim na jednom novom projektu s ljudima iz Kanade, to je projekt humanitarnog karaktera koji oduzima puno vremena i u kojem sudjeluje puno ljudi, možda je još malo rano govoriti o njemu, ali uvjeren sam da će se sve saznati na vrijeme, zaključio je Dado Topić, uz nezaobilazan poziv svim ljubiteljima dobre glazbe da 16. lipnja dođu na Morski prasac na Kantridu.

#Dado Topić #Ljeto na Kantridi #Morski prasac

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh