Izložbom na riječkim postamentima započinje program „SKC za 10!”

Fotografskim presjekom djelovanja desetogodišnje produkcije SKC-a i suradnje s riječkim i studentskim udrugama od danas se na riječkim postamentima slavi studentska umjetnost. Izložba gostuje na Korzu do 25. listopada, nakon čega seli na Kampus.

50 godina Sveučilišta u Rijeci – 10 godina SKC-a

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci sveučilišna je platforma za studentsku kulturu i umjetnost koja se održala kao institucijski okvir za studentski angažman u području kulture. Izložbom 10 godina SKC-a na gradskim postamentima započinje program obilježavanja deset godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Galerije SKC.

Razigran fotografski presjek studentskih projekata i suradničkih produkcija potpisuje 11 autorica i autora fotografija iz arhive SKC-a, a izložba donosi i statistički presjek dosadašnjih programa. SKC je u suradnji s udrugama Distune promotion i Filmaktiv organizirao 10 izdanja glazbenog Impulse i filmskog STIFF festivala, Galerija SKC u svom desetogodišnjem djelovanju broji više od 12 000 posjetitelja, 700 izlagačica i izlagača, a putem natječaja podržano je gotovo 300 studentskih projekata.  

Autorstvo izložbe potpisuje voditeljica SKC-a, Jana Ažić uz studentski tim – Gea Rajić (dizajnerica), Katarina Kožul, Katarina Erak (Galerija SKC) te Tina Marić i Mara Klanjac (priprema arhive). 

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh