„Identitet” Claudia Franka u Galeriji Artsada u Voloskom

U Galeriji Artsada, Volosko, 2. studenog u 18 i 30 sati, otvorit će se samostalna izložba akademskog slikara Claudia Franka pod nazivom „Identitet”.

Izložba Identitet Claudia Franka umjetnička je izložba kojoj je glavna okupacija prikazivanje pejzaža. Naš umjetnik, ovom serijom radova na platno prenosi svoj doživljaj i interpretaciju primorskog pejzaža koji je bio temelj u izgradnji njegovog vlastitog identiteta. Pejzaži Claudia Franka pružaju publici priliku da istraže različita mjesta na koja su promatranjem pejzaža odneseni. Mjesta u kojima odrastamo igraju ključnu ulogu u oblikovanju našeg identiteta. Naše djetinjstvo i adolescencija provedeni u određenom okruženju imaju dubok utjecaj na naše vrijednosti, uvjerenja, navike, kulturnu pripadnost i način na koji percipiramo sebe i svijet oko sebe.

Na izložbi „Identitet” izloženo je ukupno devet radova nastalih u jesen 2023. Riječ je o akrilima velikih formata koje karakteriziraju jake boje i ekspresivni potezi kistom zahvaljujući kojima autor stvara intenzivna umjetnička djela. Otvorenje izložbe „Identitet” biti će popraćeno i glazbenim događanjem, koncertom Claudia Franka na violini i Nataliye Marycheve na klaviru te će na taj način spoj vizualne i auditivne umjetnosti posjetiteljima pružiti bogato umjetničko iskustvo i sinesteziju osjetila.
Claudio Frank rodio se na 2. studenoga 1940. u Opatiji. Nakon završene glazbene škole kao violinist nastupa u kazališnim orkestrima Rijeke, Zagreba, Trsta i Palma de Mallorce. 1960-ih posvećuje se slikarstvu, a diplomira 1979. na cijenjenoj Breri, akademiji likovnih umjetnosti u Milanu. Istu završavaju i umjetnici poput Lucia Fontane, Fausta Melottija i drugih. Tijekom milanskog studija Frank usavršava i violinu, glazbeno se školujući na Konzervatoriju Giuseppe Verdi. Velike uspjehe postiže u Parizu u koji odlazi na studijski boravak 1989. Samostalno izlaže na brojnim izložbama u Parizu, Zagrebu, Rijeci, Beču i drugim europskim gradovima. Trenutačno živi i stvara u prostoru svoga ateljea u samom srcu Voloskog.
Izložba „Identitet” ostaje otvorena do 22.studenog, a moguće ju je posjetiti u radno vrijeme galerije od srijede do nedjelje od 10-14 sati.

#Claudio Frank #Galerija Artsada #Identitet #Nataliya Marycheva #Volosko

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh