Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca uskoro predlaže novog intendanta

Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca poslalo je priopćenje o izboru novog intendanta / intendantice. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Priopćenje Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca

Dana 3. studenog 2023. Kazališno vijeće donijelo je Odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje intendanta/intendantice Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. U skladu s člankom 22. Statuta, natječaj je objavljen istovremeno u Novom listu i u Narodnim novinama, na dan 15. studenog 2023.

U predviđenom roku za primanje prijava koji je počeo teći dana 16. studenog 2023. godine, a istekao dana 15. prosinca 2023. , zaprimljene su 4 (četiri) pravodobne prijave: 1. Michael Capasso 2. Dražen Siriščević 3. Ana Vilenica 4. Dubravka Vrgoč.

Prijava Michaela Capassa ne sadrži četverogodišnji program rada Kazališta, stoga se u daljnjem postupku nije razmatrala.

Kazališno vijeće je na sjednici održanoj dana 27. prosinca 2023. godine razmatralo prijave koje udovoljavaju natječaju te je dana 8. siječnja 2024. proveden intervju i to su: 1. Ana Vilenica 2. Dražen Siriščević 3. Dubravka Vrgoč.

Nakon održanog intervjua članovi Kazališnog vijeća glasaju o prijedlogu kandidata za imenovanje intendanta na način da daju: dva glasa za Dubravku Vrgoč, dva glasa za Dražena Siriščevića i jedan glas je suzdržan.

Predmetni zaključak će biti dostavljen Gradonačelniku Grada Rijeke.

S poštovanjem,

Predsjednik Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

#HNK Ivan pl. Zajc #intedant #Kazališno vijeće #kazalište #priopćenje

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh