Vesna Meštrić nova ravnateljica MSU-a

Na prvoj ovogodišnjoj redovnoj konferenciji za medije, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, obznanio je odluku Upravnog vijeća kojom je Vesna Meštrić, između tri pristigle prijave, proglašena novom ravnateljicom Muzeja suvremene umjetnosti.

– Upravno vijeće jednoglasno je izabralo Vesnu Meštrić za novu ravnateljicu između tri prijave koje su pristigle. Jedino je prijava gospođe Meštrić bila u skladu s uvjetima natječaja te stoga Upravno vijeće nije uzelo prijave drugih kandidata u razmatranje, iako bi nam bilo drago da su sve tri bile važeće. Podržavam odluku imenovanja gospođe Meštrić na mjesto ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti, izjavio je Tomašević.

Vesna Meštrić (1972.), prije nego li je proglašena ravnateljicom Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, bila je višom kustosicom Muzeja. Diplomirala je Povijest umjetnosti i Arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kako je naveo Tomašević na redovnoj konferenciji za medije, Meštrić je kao dugogodišnja kustosica MSU-a sudjelovala u organizaciji brojnih izložbi odnosno događaja Institucije, istaknuvši aktivnost Muzej u zajednici kao ključan pokazatelj suradnje MSU-a i drugih aktera u gradu, poput škola.

Naslovnica: msu.hr

#MSU #Muzej suvremene umjetnosti #Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu #Tomislav Tomašević #Vesna Meštrić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh