Mi smo ovdje: studenti APURI u Galeriji Laurus

U četvrtak, 12. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji Laurus otvara se izložba Mi smo ovdje/We are here kao skupna izložba studenatica i studenata diplomskog studija Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer kiparstvo), nadalje studentica i studenata koji su pohađali izborni kolegiji Ekološka skulptura i objekt A/B, te njihovih gostiju.

Naše najdublje želje često su vezane upravo uz razumijevanje svijeta oko sebe i našeg mjesta u njemu. Svijet, u kojem se miješa stvarnost s imaginacijom, prikazan u umjetničkim radovima mladih umjetnika, teži detektirati mjesto i vrijeme izvan očekivanih granica i svakodnevnih konvencija. Koristeći različite medije, mladi umjetnici, donose nam intimne priče, šaljive dosjetke, prikaz umjetničkog rada u zajednici, te nas pozivaju na igru i interakciju.

Svoje radove izlažu mlade umjetnice i umjetnici: Aneli Sošić, David Adulmar, Vanna Janković, Timna Malešević, Tin Andonvski, Matea Oslić, Anja Glavočević, Silvio Horvat, Helena Mihalić

Pozvane autorice i autori: Ela Štefanac, Lara Šebelja, Sarah Klešin, Dominik Višnjić, Marta Mrzljak

Mentori: izv. prof. art. Darija Žmak Kunić i doc. art. Sanjin Kunić

Asistent: Rino Banko

#APURI #Galerija Laurus #Izložba #Kiparstvo #Umjetnost

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh