Modna revija ribara

U četvrtak, 5. listopada s početkom u 18:30 h u Cresu na velikom mulu održat će se prva „Modna revija ribara“ u sklopu koje će biti predstavljeni obrtnici i tvrtke iz sektora ribarstva s područja koje pokriva LAGUR Vela Vrata. Na događanju će uz javno izlaganje uspješne Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Vela Vrata za razdoblje 2014.-2020. i promocije sektora ribarstva poseban naglasak biti na ljudima koji se bave ribarstvom obzirom da su upravo oni najveće bogatstvo.

LAGUR Vela Vrata osnovan je 2016. godine i djeluje na području Gradova Mali Lošinj, Cres i Opatija te Općina Mošćenička Draga i Lovran u svrhu poticanja održivog razvoja ribarstva i obalnih zajednica kroz financiranje projekata iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja je baza za povlačenje EU sredstava na geografsko područje koje pokriva.

Od 2017. godine do danas, uspješno je dodijeljeno 1.610.000,00 € za 47 projekta i to 19 projekata usmjerenih na očuvanje prirode i kulturne baštine i čak 28 projekata usmjerenih na razvoj poslovanja ribara. Uz pomoć koja je dodijeljena za razvoj ribarstva, posebno se ističu i projekti koji su doprinijeli cijelim zajednicama poput događanja Creski kaić, Štorije od mora i Lošinjskim jedrima oko svijeta, ali i projekata osuvremenjivanja 2 ribarnice – u Malom Lošinju i u Cresu.

Kako bi predstavili rezultate financiranja iz Europske omotnice za 2014.-2020. godinu, promovirali sektor ribarstva, ali i predstavili uključene obrtnike i tvrtke, LAGUR Vela Vrata organizira jedinstveno događanje „Modnu reviju ribara“ koja će se održati u Cresu u četvrtak, 5. listopada s početkom u 18:30 sati. Isticanjem i stavljanjem u prvi plan vrijednih ribara uz samu promociju ribarstva kao djelatnosti, LAGUR Vela Vrata  želi zahvaliti ribarima na njihovom predanom radu, ali i odličnoj suradnji te podršci radu LAGUR-a.

Radno mjesto – ribar, u današnje vrijeme nije atraktivno, a vrlo često je i mistificirano zbog težine posla. Unatoč tome, naši ribari godinama rade i žive od mora i na moru, ali i za more te aktivno sudjeluju u životu zajednice.

Na ovoj modnoj reviji, bit će predstavljeno oko 30 ribara i njihovi obrti kako bi naglasili brojnost gospodarstvenika u ribarstvu u našim malim zajednicama. U tu svrhu, LAGUR Vela Vrata podijelit će komplete visoko kvalitetnih čizmi, hlača, jakni, majica i rukavica za ribare kako bi oni uistinu bili najbolje odjeveni i opremljeni ribari na Jadranu. Ovo atraktivno događanje pratit će i zanimljiv zabavan program.

Nakon iznimnih rezultata ostvarenih u sklopu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Vela Vrata za razdoblje 2014.-2020.,  do kraja ove godine LAGUR Vela Vrata očekuje 2.2 milijuna eura za novu Lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu koja je rezultat angažmana ljudi na terenu, a kojom će se financirati ideje i potrebe zajednice u narednih 6 godina. 

„Iza nas su godine predanog rada kako bi uspješno izvršili ovaj nimalo lagan zadatak dodjele sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za razdoblje 2014.-2020. Za predstavljanje rezultata osmislili smo događanje „Modna revija ribara“ koje će naglasak staviti na ono najbitnije, na ljude, na naše vrijedne ribare. Želja nam je da vrijedni i marljivi ribari, često zanemareni u potrebama za razvoj njihovog poslovanja, dobiju potrebnu podršku za razvoj i napredak, ali i vidljivost u javnosti koju i zaslužuju. Pred nama je novo programsko razdoblje u kojem ćemo i dalje vrijedno raditi na projektima naših ribara, ali i razvijanju naše zajednice s naglaskom na bogatu pomorsku i ribarsku tradiciju“ – istaknula je Eliana Zec Solina, voditeljica  LAGUR-a Vela Vrata.

#Cres #Eliana Zec Solina #LAGUR Vela vrata #Mali Lošinj

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh