Nasilje u sjeni: Izložba o dizanju svijesti o starijim ženama žrtvama nasilja

U utorak, 21. studenoga, u 18:00 sati u Dječjoj kući bit će otvorena edukativna izložba „ Nasilje u sjeni: Izložba o dizanju svijesti o starijim ženama žrtvama nasilja” s porukom „Prijavite one koji obezvrjeđuju zlatne godine”. Izložba je dio javne kampanje u sklopu projekta puSHEd – Protect, Understand, Support, Help the Elderly, s ciljem osvještavanja nasilja nad ženama starije životne dobi.

Osim spomenutog, ciljevi kampanje su potaknuti veći broj prijava nasilja te utjecati na promjenu društvenih stavova i podizanje kapaciteta relevantnih stručnjaka sustava zaštite i podrške.

Prema podacima Eurostata za 2021. u Hrvatskoj 17,8% (oko 90.000) žena starije životne dobi doživi neki oblik nasilja.

Na posterima koji će biti izloženi prikazane su ilustracije starijih žena, a na stražnjem dijelu su navedene vrste nasilja – psihičko, fizičko, ekonomsko, seksualno, digitalno nasilje i zanemarivanje te kako ih prepoznati i kome se obratiti za pomoć.

Kampanju je pokrenula udruga B.a.B.e. s partnerima – Zakladom Zajednički put, Domom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga-Zagreb” i Gradom Zagrebom, a financirana je sredstvima EU iz programa CERV (Građani, Jednakost, Prava i Vrijednosti).

Istaknuta slika: udruga B.a.B.e.

#„ Nasilje u sjeni: Izložba o dizanju svijesti o starijim ženama žrtvama nasilja” #„Prijavite one koji obezvrjeđuju zlatne godine" #Dječja kuća #Izložba #nasilje

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh