Formirano je Programsko vijeće Galerije O.K. za selekciju izložbi u 2024. godini

Četvrtak 31. kolovoza, bio je posljednji dan natječaja za predlaganje izložbenih programa u Galeriji O.K. u 2024. godini. Na natječaj je pristiglo 60 prijava – izložbenih programa ujedno nacionalnih, regionalnih i europskih umjetnika/-ica. U godišnji program Galerije O.K. u 2024. godini, biti će uvršteno do 10 pristiglih prijedloga, a konačna će selekcija predloženih izložbenih programa, biti objavljena drugom polovicom rujna ove godine. 

Programsko vijeće Galerije O.K., uz voditeljicu galerije Katarinu Podobnik, čine Mara Anjoli Vujić, Suzana Marjanić, Andrej Mirčev i Tevž Logar.

Mara Anjoli Vujić

Mara Anjoli Vujić (Pula, 1974.) diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani na Odsjeku za povijest umjetnosti. U svojoj je karijeri djelovala kao slobodna kustosica i producentica, orijentirana pretežito vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Sudjelovala je u produkciji i organizaciji brojnih događanja, projekata i festivala. Bila je umjetničkom voditeljicom Međunarodnog festivala suvremene umjetnosti – Grad žena (Ljubljana, Slovenija) i predsjednicom Upravnog odbora Udruge Grad žena od 2009. do 2015. Od 2017. do 2018. godine, Anjoli Vujić bila je direktoricom Sektora za kulturu Rijeka EPK 2020. Trenutno radi kao kustosica u galeriji Cukrarna u Ljubljani (Slovenija).

Suzana Marjanić

Suzana Marjanić (Zagreb, 1969.), znanstvena je savjetnica Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, gdje ostvaruje interese za teorije mita i rituala, kulturnu i kritičku animalistiku te izvedbene studije. Objavila je šest autorskih knjiga te je suurednicom osam zbornika radova. Vanjska je suradnica (predavačica) Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru (kolegiji: Teorije rituala, Antropologija životinja) te Odsjeka za kroatologiju na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu (kolegij o Miroslavu Krleži i književnoj antropologiji). Za knjigu „Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas” (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga), nagrađena je Godišnjom nagradom Hrvatske sekcije AICA te Državnom nagradom za znanost.

Andrej Mirčev

Andrej Mirčev (Osijek, 1979.) studirao je filozofiju, povijest i kazalište u Beogradu i Zagrebu. U okviru doktorskog studija „Interart” pri Freie Univerzitetu u Berlinu, godine 2011. stekao je zvanje doktora znanosti obranom rada „Intermedijalni koncepti prostora”, istražujući intermedijalno oblikovanje prostora u kazalištu, plesu i likovnim umjetnostima. Uz znanstvenu karijeru, Mirčev stvara umjetničke diskursne projekte u proširenom području vizualnih umjetnosti i plesne dramaturgije. Od 2015. do 2018. godine, radio je na projektu „Aktionskunst jenseits des Eisernen Vorhangs”, financiranog od strane Njemačke istraživačke zaklade (DFG). Kao docent, predavao je na Sveučilištu za umjetnost i dizajn Karlsruhe, Institutu za kazališne studije u Berlinu i Institutu za primijenjene kazališne studije u Giessenu. Trenutno je gostujući profesor na Odsjeku za scenski dizajn na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu.

Tevž Logar

Tevž Logar (1979., Ljubljana) djeluje kao samostalni kustos, urednik i pisac. U svojoj je karijeri surađivao s brojim institucijama, galerijama, zbirkama i izdavačima, među kojima se ističu: paviljoni Slovenije, Sjeverne Makedonije i Kosova na Venecijanskom bijenalu; Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Łódź, Poljska; Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Torino, Italija; TBA21, Beč, Austrija; Muzej suvremene umjetnosti, Ljubljana, Slovenija; Zbirka Ovidiu Șandor, Temišvar, Rumunjska; Bijenale grafike, Ljubljana, Slovenija; Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, Hrvatska; Ludwigov muzej, Budimpešta, Mađarska; James Gallery, New York, SAD; Galerija Cooper, Dundee, UK; American University Beirut, Libanon; CAC Geneve, Švicarska; Routledge, New York, SAD i broji drugi. Od 2009. do 2014. bio je umjetničkim ravnateljem Galerije Škuc u Ljubljani. Scenarist je dokumentarca „Project Cancer: Ulay’s journal from November to November” te je suosnivač Zaklade Ulay u Amsterdamu. 

Katarina Podobnik

Katarina Podobnik (1991., Rijeka), asistentica je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, stekavši akademski stupanj magistre povijesti umjetnosti i filozofije. Nakon stručnog usavršavanja u Modernoj galeriji u Zagrebu (Nacionalni muzej moderne umjetnosti), položivši stručni ispit, stekla je titulu kustosa. Kao kustosica i povjesničarka umjetnosti, ponajviše okuplja i izlaže mladu nacionalnu suvremenu umjetničku scenu, ostvarivši nekolicinu umjetničkih projekata unutar i van granica RH. Vlasnica je obrta za produkciju u kulturi i umjetničko savjetovanje „Likona”. Od 2018. godine djeluje u području likovne kritike. Zalaže se za poticanje interdisciplinarnih aktivnosti studenata/-ica, provedbom umjetničko-didaktičkih projekata pri APURI. Od 2023. godine, voditeljica je Galerije O.K. i glavna urednica portal Artkvart.hr..

 

#Andrej Mirčev #Galerija O.K. #Galerija O.K. 2024 #Katarina Podobnik #Mara Anjoli Vujić #Programsko vijeće Galerije O.K. #Suzana Marjanić #Tevž Logar

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh