„One District, one Product“ – „Jedan okrug, jedan proizvod“

Suradnjom Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Veleposlanstva Indije u Zagrebu sutra, u utorak 23. siječnja u 18:00 sati u Velikom atriju Muzeja bit će otvorena izložba „One District, one Product“ („Jedan okrug, jedan proizvod“).

Riječ je o projektu kojim Vlada Republike Indije nastoji očuvati tradicijske obrte i poboljšati društveni i ekonomski položaj obrtnika, a njihovom uključivanjem na svjetsko tržište pridonijeti promicanju autohtonih proizvoda i obrta. Na izložbi će biti predstavljene rukotvorine od metala, papira, mramora, terakote itd. koje prikazuju raznolikost brojnih indijskih regija, a sve s obzirom na dostupnost prirodnih materijala od kojih se izrađuju.

Uttar Pradesh najmnogoljudnija je indijska savezna država s više od 200 milijuna stanovnika. Raznolikost klime i okoliša ove države koja se prostire na 240.928 km² rezultirala je raznovrsnim umjetničkim i obrtničkim proizvodima.

Vlada države Uttar Pradesh 2018. godine pokrenula je projekt „Jedan okrug, jedan proizvod“ s ciljem promicanja autohtonih proizvoda i obrta te njihovog uključivanja na svjetsko tržište. Iz svakog okruga izdvojen je jedan proizvod certificiran kao karakterističan za pojedinu regiju Uttar Pradesha.

Središnja vlada Republike Indije prepoznala je ovaj projekt kao vrijedan te ga je 2022. godine provela u svim saveznim državama i teritorijima pa je sad više od 1000 proizvoda iz 765 okruga uključeno u projekt „Jedan okrug, jedan proizvod – okruzi kao izvozna središta“.

Vlada obrtnicima, poljoprivrednicima i poduzetnicima pruža potporu za razvoj proizvoda i poboljšanje prodaje kako bi se osnažilo ruralno poduzetništvo.

Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.

Istaknuta slika: dio vizuala pozivnice za izložbu „One District, one Product“ („Jedan okrug, jedan proizvod“)

#Izložba #One District One Product #Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka #Uttar Pradesh #Veleposlanstva Indije u Zagrebu

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh