Otvara se izložba Tina Andonovskog „Igra kao skulptura” u Galeriji SKC!

U petak, 30. lipnja s početkom u 19 sati, u Galeriji SKC otvara se izložba „Igra kao skulptura” budućeg likovnog pedagoga, Tina Andonovskog.

Diplomski rad autora pod nazivom „Igra kao skulptura, skulptura kao igra”, počiva na ideji elementa igre kao polazne točke kreativnosti, stvaranja i edukacije, a čini ga niz primijenjenih skulptura/objekata osmišljenih kao kreativno-didaktičkim igrama, formiranih od plošno-istanjenih oblika, različitih materijala i boja. Objekti slaganjem potiču aktivno učenje i rješavanje problema, razvoj likovnog jezika, motoričkih sposobnosti i intrinzičnu motivaciju. Sastavljanjem objekata i njihovih verzija potiče se znatiželja i imaginacija te omogućuje modeliranje likovnih elemenata kroz igru. Interaktivnost skulpture omogućava slobodno oblikovanje plošno-istanjenih oblika fizičkom intervencijom i konstrukcijom, aktivnim oblikovanjem putem zabave.

(Re)komponiranjem formi svaka nova verzija skulpture/objekta odražava trenutnu viziju i imaginaciju osobe koja ju oblikuje. Skulpture nastaju i dobivaju svoj život igranjem i intuitivnim oblikovanjem njegova stvaraoca.

Diplomski rad nastao je pod mentorstvom doc. mr. art. Dražena Vitolovića, izv. prof. dr. sc. Sanje Bojanić te izv. prof. art. Darije Žmak Kunić (Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci).

Izložba „Igra kao skulptura” dio je projekta koji se provodi uz financijsku potporu Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

O autoru izložbe:

Tin Andonovski rođen je 2000. godine u Osijeku. Završio je 2018. godine Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, smjer slikarski dizajner. Godine 2021. završava preddiplomski sveučilišni studij likovne pedagogije, modul slikarstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Trenutno pohađa drugu godinu diplomskog sveučilišnog studija likovne pedagogije, modula kiparstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u klasi Darije Žmak Kunić. U studenom 2022. godine pokreće projekt Mala Galerija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje trenutno organizira i žirira umjetničke izložbe. Djeluje na području slikarstva, ilustracije i kiparstva.

#APURI #Galerija SKC #Igra kao skulptura #Likovna pedagogija #Tin Andonovksi

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh