Poziv na Književnu rezidenciju „Kamov“ namijenjenu književnicima

17.4.2024.

Gradska knjižnica Rijeka objavljuje poziv za tri dvotjedne književne rezidencije „Kamov“ namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se održati tijekom rujna, listopada i studenog 2024. godine u Rijeci

Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju prebivalište u Rijeci, a rezidencijalni program osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva. Tema ovogodišnje rezidencije usmjerena je prema temama treće životne dobi – starenje, demografska kriza, posljedice produživanja života, život u trećoj životnoj dobi s ograničenim sredstvima. Očekuje se da autori kvalitetno tematiziraju ove aspekte i uključe ih u svoje promišljanje i kreativni rad.

Razdoblje provedbe rezidencija je kako slijedi:

  • Prva rezidencija: od 16. do 29. rujna 2024. (tijekom festivala „Vrisak“),
  • Druga rezidencija: od 15. do 30. listopada 2024.,
  • Treća rezidencija: od 30. do 15. studenog 2024. (tijekom Mjeseca hrvatske knjige).

Prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave. Rok za podnošenje prijava je 17. travnja 2024. u ponoć. Boravak u rezidenciji uključuje smještaj u opremljenom stanu Grada Rijeke, pokrivene troškove smještaja i honorar, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima, podršku rezidentu tijekom trajanja rezidencije. Tijekom trajanja rezidencije, a s obzirom na prostranost i odvojenost smještaja moguć je i boravak rezidenta/ice i iz drugih tematskih programa Rezidencijalnog programa „Kamov“.

Za prijavu na rezidenciju potrebno je poslati dokument u Word formatu putem e-maila na adresu rezidencijakamov@gkri.hr. Dokument treba sadržavati sljedeće:

  1. Životopis (do jedne stranice),
  2. Motivacijsko pismo koje uključuje obrazloženje zašto prijavitelj želi boraviti u rezidenciji te kako će se referirati na postavljenu noseću temu treće životne dobi,
  3. Okvirni plan rada za vrijeme boravka u rezidenciji,
  4. Željeno vrijeme boravka u rezidenciji od ponuđena tri termina.

Dužnosti rezidenta uključuju sljedeće:

  • Sudjelovanje na jednom javnom predstavljanju u formi književne večeri
  • Dostavljanje primjerka dijela rada za objavu na mrežnim stranicama Knjižnice (do 10 000 znakova)
  • Navođenje rezidencije „Kamov“ u objavljenoj publikaciji ako je rezident napisao, dovršio ili uredio tekst tijekom boravka u rezidenciji

Sva pitanja te prijave treba poslati na gore navedenu e-mail adresu. Izbor korisnika rezidencije bit će rezultat vrednovanja programsko-projektnog tima Gradske knjižnice Rijeka. Rezultati će biti objavljeni na stranicama Kamov rezidencije, Magazina Gradske knjižnice Rijeka i Facebook stranici organizatora projekta najkasnije do 15. svibnja 2024. godine. Odabrani kandidati također će biti obaviješteni putem e-maila.

Program se odvija u suradnji s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Istaknuti vizual: Aleš Suk

#art-kvart Benčić #Gradska knjižnica Rijeka #Kamov rezidencija #književnost #Treća životna dob

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh