Radovan Kunić u Palači šećera: „Četiri godišnja doba?“

U četvrtak, 26. listopada s početkom u 19 sati, u Palači šećera Muzeja grada Rijeke, otvara se samostalna, site-specific izložba umjetnika Radovana Kunića, naziva „Četiri godišnja doba?“, čija je kustosica Sabrina Žigo.

Radovi koji će biti predstavljeni odabrani su i kreirani s obzirom na prostorne i povijesne karatkeristike i funkciju „Palače šećera“. Medijski raznovrsni radovi, od slikarstva, preko videa do instalacije, upuštaju se u dijalog s dijelovima zgrade i eksponatima stalnog postava Muzeja grada Rijeke i kreću se u rasponu od monumentalnih do sasvim diskretnih interpolacija. Središnji dio izložbe postavljen je u svečanoj dvorani Palače gdje će premjerno biti predstavljene slike naslikane upravo za ovaj prostor.

Arhetipski motiv četiri godišnja doba, kroz povijest je umjetnosti doživio mnogo inkarnacija u različitim interpretacijama. Autor ga izvrće u formu pitanja, implicirajući neizvjesnosti i kontradikcije koje obilježavaju današnjicu. Zaintrigiran međudjelovanjem prirodnih i društvenih procesa, kreće se na potezu između velikih pitanja kojima se javnost bavi i univerzalnih banalnosti svakodnevnog života tražeći zone preklapanja ove dvije krajnosti.

Radovan Kunić; fotografirao Aleš Suk

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. Godine 2012. diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Od tada aktivno djeluje na umjetničkoj sceni, izražavajući se pretežno u mediju slikarstva. Sudjeluje na međunaronim simpozijima i rezidencijama (Belgija, SAD, Njemačka) te izlaže na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja a njegovi se radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Zaposlen je kao asistent na Akademiji Primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

#Četiri godišnja doba? #Muzej grada Rijeke #Palača šećera #Radovan Kunić #Sabrina Žigo

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh