SEDMA JAVNA AUKCIJA “aukcije4a”

U subotu, 25. studenog 2023. u Mađarskom kulturnom društvu “Ady Endre”/Ady Endre Magyar Kulturkor, Martićeva 8, Zagreb s početkom u 12:00 sati održati će se Sedma javna aukcija “aukcije4a”. Organizaciju potpisuju četiri antikvarijata: Biblos iz Zagreba, Vremeplov iz Zagreba, Mali neboder iz Rijeke i Glavan iz Ljubljane”. Projekt je započeo 2014. godine iz potrebe za promocijom rijetkih i zanimljivih knjiga, tiskovina i plakata.

– Priča je pokrenuta jer sam odlazio na aukcije (Ljubljana, Budimpešta) i shvatio da treba napraviti korak naprijed u Hrvatskoj po pitanju prezentacije rijetkih knjiga. Specifičnost je u tome što je ovo projekt četiri antikvarijata, a ne aukcijskih kuća. Prvi u Rijeci sam započeo s pričom o aukcijama antikvarnih kuća, koja se kasnije proširila na nacionalnu razinu s kolegama iz Zagreba i Ljubljane.  Govori nam vlasnik antikavarijata Mali neboder Tomo Vučinić.

Treba napomenuti kako su cijene u katalogu – početne cijene, te da se tijekom licitacije na aukciji cijene dižu. Sedma aukcija predstavlja preko 250 biranih naslova od starih i rijetkih knjiga pa sve do plakata, zemljovida i fotografija.

– Na aukciji se može pronaći široki spektar primjeraka za svaku vrstu knjigoljubca i znalaca. Aukcija nije zamišljena na bude jednoznačna. Pa se tako ove godine mogu pronaći različiti naslovi od Jugoslavenske avangarde, zenita, nadrealizma pa sve do 80-ih godina 20. stoljeća. Tu bih izdvojio časopis Maj 75, koji je bio publiciran od strane Grupe šestorice autora. Od rariteta koji bi izdvojio, spomenuti ću kompletno 1. izdanje Slava vojvodine Kranjske, autora Janeza Vajkarda Valvasora iz 1689. godine. Također, imamo na aukciji i 1. izdanje Tragedija mozgova, autora Janka Polića Kamova. Ističu u antikvarijatu Mali neboder.

Ogled ponuđenih naslova je 1 sat prije početka aukcije. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će svojom nazočnošću (osobnom ili putem pisanih ponuda) pomoći da se održi ovo događanje. Gost voditelj – Rok Glavan (antikvar, kolekcionar i voditelj aukcija).

Pisane ponude možete poslati na: info@aukcije4a.com  / info@antikvarijat-mali-neboder.hr

Katalog je dostupan na: www.aukcije4a.com / www.artauction.info / www.antikvarijat-mali-neboder.hr

#Antikvarijat Biblos #Antikvarijat Glavan Ljubljana #Antikvarijat Mali neboder Rijeka #Javna aukcija

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh