“The Aim” Marka Tadića u Galeriji Filodrammatica

U organizaciji udruge Drugo more, izložba “The Aim” umjetnika Marka Tadića otvorit će se u četvrtak 7. rujna u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka).

“The Aim” je umjetnički rad percipiran kao apstraktni arhiv, koji više o sebi progovara kroz cjelinu nego kroz pojedine elemente. Izložba kreira pensivni prostor recikliranjem radnih materijala, postamenata i drugih izlagačkih aparata koji se nalaze u arhivu galerije. Izložbeni prostor Filodrammatice tako postaje poligon unutar kojega se apliciraju razni narativi kroz medije crteža, slike i skulpture unutar ambijentalne instalacije.

U narativnu pozadinu izložbe Tadić ugrađuje urbanističke sisteme u otkrivanju, spajanje prirodnih procesa rasta s procesima razvoja gradova, estetiku koja prati funkciju, prirodu koja nameće logiku zajedničkog življenja i ekološki optimizam u organizmu/mehanizmu grada.

Referirajući se na ogroman problem akumulacije umjetničkih displaya koji se nakon završene izložbe ili bacaju ili spremaju bez buduće perspektive, Tadić kroz postav izložbe izražava jednostavnu potrebu za recikliranjem postamenata i izlagačkih aparata, i njihovog dovođenja u trajniju funkciju kroz kreativni proces.

Nakon otvorenja, izložbu je moguće posjetiti u radnom vremenu galerije od ponedjeljka do petka od 11 do 13 i od 16 do 20 sati, te subotom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Marko Tadić je rođen 1979. u Sisku. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Firenci. Radi kolaže, animirane filmove, crteže i instalacije. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama, te filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu – u Zagrebu, Ljubljani, Milanu, Kasselu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku. Nagrade: 28. Salon mladih (Zagreb, 2006.), Nagrada Radoslav Putar za mladog hrvatskog umjetnika. Sudjelovao je a rezidencijama i studijskim programima: 18th Street Arts Center, Los Angeles, SAD (2008.); KulturKontakt, Beč, Austrija (2008.); ISCP, New York, SAD (2009.); Kultur Bunker, Frankfurt, Njemačka (2010.) i Helsinki International Artist Programme, Helsinki, Finska (2011.). Živi i radi u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 28. rujna.

#Drugo More #Galerija Filodrammatica #Marko Tadić

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh