The Chilly Billies zapalili Kantridu, tršćanski bend oduševio na otvaranju 12. Štikle

U sjajnoj atmosferi i uz uobičajenu vrhunsku glazbu na plaži Kantrida, odnosno u Beach baru Morski prasac, u srijedu je započelo 12. izdanje Štikle, festivala jezz i eksperimentalne glazbe, što će i ove godine na omiljeno okupljalište Riječana i njihovih gostiju dovesti eminentne domaće i strane glazbenike.

Štiklu je otvorio trčščanski trio The Chilly Billies, a šumovi, tonovi, improvizacija, kompozcija, logika i apstrakcija došli su do izražaja već prve večeri, što ovaj festival i čini drugačijim od svih drugih festivala. The Chilley Billies su letvicu podignuli visoko, naročito kada su se dečkima iz Trsta u drugom dijelu pridružili Zoran Majstorović i Nenad Krneta Krki, prvi koncert iz ovogodišnje Štikle jamstvo je da će festival i u svom 12. izdanju biti itekako glazbeno zanimljiv.

– Super je i zabavno, lijepo se svake godine vratiti na Kantridu i na ovaj festival, lijepa plaža, dobri ljudi, dobra glazba…. Kada smo došli, onda je gitarist odmah rekao: Ej, pa ovdje je sve kao kod nas, isti ambijent, isti miris plaže, isto more… Zaista smo uživali, Simone Danci, alias C-Mo, inače kontrabasist benda.

Uz Simonea, bend još čine Jacobo Tomassini alias Jay To na gitari, te Jimmy Bolco na bubnjevima. Zajedničko im je da dugo godina sviraju zajedno i da su svi izdanci tršćanske glazbene škole, iznimno produktivne i kvalitetne.

– Trst je malo čudan u posljednje vrijeme. Mi smo kao kružni tok između svijetova. S jedne strane nam je Balkan sa svojom glazbenom ostavštinom i tradicijom, na drugoj strani je Italija sa svojom glazbenom ostavštinom i tradicijom. Trst je između toga, u Trstu se sve to na neki način miješa. Jedan čudan i težak period je iza nas, pandemija koronavirusa je ostavila dosta traga, ali sada se ponovo počelo nešto dešavati, ponovo se počela oslobađati ta kreativna energija. I zato obožavamo svirati da nadoknadimo ono što smo propustili, dodao je Simone Danci.

The Chilley Billies je tršćanski odgovor na – The Kill Bill.

– Mi smo skoro kao Kill Bill. Samo smo muškarci (ha, ha, ha). Miješamo rock i blues, među nama trojicom postoji dugogodišnja veza, ovu vrstu glazbe sviramo oduvijek. Ja sam počeo s ovom glazbom, nakon toga sam otišao na akademiju, naučio jazz, klasiku, ali ovo mi je bio temelj. Sada se osjećam kao da opet imam 15 godina. Kod nas ima puno improvizacije, gitara je najvažnija u ovoj vrsti glazbe, ali bez improvizacije se ne možeš snaći među ljudima i povezati se na pravi način, zaključio je C-Mo.

Ljeto na Kantridi u četvrtak će se nastaviti nastupom Kantridersa pojačanih za Alexa Jadra, koji se glazbeno na Kantridu vraća nakon 30 godina izbivanja sa scene.

The Chilly Billies pojačani za Zorana Majstorovića i Nenada Krnetu Krkija
#Ljeto na Kantridi #Morski prasac #Štikla #The Chilly Billies

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh