Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs

Katedra za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, u srijedu 8.11. u riječkoj Galeriji Principij, s početkom u 19:00 sati otvara izložbu konceptualne fotografije: „Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs”.

Izložba je nastala u sklopu istoimenog znanstveno umjetničkog projekta Sveučilišta u Rijeci. Projekt vodi izv. prof. dr.sc. Nataša Lah s Katedre za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci s grupom suradnika iz zemlje i inozemstva, te u uskoj suradnji s Fotoklubom Rijeka – Galerijom Principij.

Autori fotografija studenti su s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Filozofskog fakulteta u Rijeci – Odsjek za povijest umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu – Odsjek za film i video i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku – Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost: Antea Ratković, Dora Križnik, Gabriela Ilić, Helena Bodlović, Miriam Volarić, Petra Kordić, Petra Radić i Sandro Matešin.

Izložbi je prethodila radionica „Konceptualna fotografija danas” koju su vodili izv. prof. dr.sc. Nataša Lah, fotograf Borislav Božić i dr. sc. Nadežda Elezović.

Postav se može pogledati u Galeriji Principij od 8. do 15. studenog, a od 16. studenog do 28. prosinca na Filozofskom fakultetu u Rijeci, uz prostorije dekanata, cjelodnevno.

Plakat izložbe rad je studentice Miriam Volarić iz ciklusa „Krist u kontekstu”.

Naslovna fotografija: dio plakata za izložbu, rada studentice Miriam Volarić iz ciklusa „Krist u kontekstu”

#Fotografija #Galerija Principij #Izložba #Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci #Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh