VODENE PREOBRAZBE VODOKRADICAMA USPRKOS, plesno-glazbeni edukativni piknik na Rječini

U nedjelju, 18.6.2023., na lokaciji Vlaštić na obali Rječine, u razdoblju od 12-19 sati, inicijativa „Ljubav za Ričinu” poziva sve zainteresirane građane na višesatno druženje na Rječini posvećeno temi vidljivih i nevidljivih preobrazbi voda kojima svjedočimo posljednjih desetljeća. Ljubav za Ričinu je umjetnička platforma za obranu i revalorizaciju rijeke Rječine. Povezana je s Građanskom inicijativom Spasimo Ričinu.

Znamo li vodom govoriti i vodom čuti da bismo popratili vodene preobrazbe Zemlje koje su duboko egzistencijalne, zemljane, metafizičke, fizičke, meko osjetilne, unutarnje i najčešće neprative? Pripadni Zemlji, mi smo jedno veliko vodeno tijelo, omotani u suptilnost vode i u određeni imaginarij, zamisao o svijetu i kako u tom svijetu valja biti i u njemu se ophoditi. Pored ljudske pohlepe, zapravo je imaginarij onaj koji omogućuje otmicu prirodnih resursa. Plesom i performansima, svirkom uživo, predavanjem i razgovorima, pretakat ćemo se iz imaginarija u imaginarij te interaktivno se osvrnuti i na katastrofičnost upravljačkih praksi 21. st. ukorijenjenih u zastarjelim feudalnim odnosima prema prirodi prisutnim i u našim zakonima. To su prakse koje potopaju gradove, ukidaju sela, isušuju korita, brišu prirodna staništa rijetkih vrsta i koje, novim hidrotehničkim projektima, žele dokinuti Rječinu, izbrisati je s lica zemlje.

Cjelokupni sadržaj, kreiraju:

  • dr.sc. karstologije Ivo Lučić, novinar, istraživač i aktivist
  • Kantautorice Nina Romić, gitara i Jelena Galić, kontrabas
  • Roko Pečarić na grčkom žičanom instrumentu bouzoki i gitari
  • Elvis Devčić na gitarama
  • Grupa FANAA, progresivno-psihodelična, s prizvucima jazza i svjetskih žanrova u akustičnoj verziji
  • Performeri Kristijan Mamić i Sanja Grubiša s plesno-likovnim performansom naziva Povezani smo.
  • Članice grupe Silkuets: Sunčana Arh, Sandra Polić Živković i Martina Goričanec s plesom na svili

Voditeljica i moderatorica događaja je Iva Korbar.

Sva pitanja mogu se uputiti na mail ljubav.za.ricinu@gmail.com ili u inbox FB stranice.

#Elvis Devčić #FANAA #Iva Korbar #Ivo Lučić #Jelena Galić #Kristijan Mamić #Ljubav za Ričinu #Nina Romić #Roko Pečarić #Sanja Grubiša #Silkuets #Spasimo Ričinu

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh