Astra Divina: nature & healing: radionice u veljači

Astra Divina je obrt pod vodstvom Marte Blažević, biologinje i edukatorice, koja se 2016. odlučila doseliti u zaseok Šafari, nedaleko od sela Hrib, Gerovo. Vlastitom inicijativom pokrenula je niz edukativnih programa i radionica za djecu i odrasle na svom eko imanju, u mjestu koje je okruženo Risnjakom, Snježnikom i dolinom rijeke Kupe.

Za djecu vrtićke i školske dobi organizirane su edukacije tematski usklađene s kurikulumom te se kroz promatranje, igru i praktični rad upoznaje prirodna i kulturna baština Gorskog kotara. Neke od radionica uključuju istraživački kamp, upoznavanje divljih i domaćih životinja, oblika prirode i godišnjih doba. 

Odraslima je također ponuđen izbor između nekoliko radionica od kojih jedna glasi Mudrost biljaka te uključuje edukaciju o ljekovitom i samoniklom jestivom bilju, mitologiju koja ih prati kao i običaje drevnih naroda. U ovoj se radionici fokus stavlja na prepoznavanje biljaka, uočavanje staništa, vremena i načina branja te uključuje osnove taksonomije i sistematike biljnih vrsta.

S Festivala održivosti

U proljetnim i ljetnim terminima, osim edukacije o raznolikosti biljaka i životinja, Astra Divina u svojim radionicama Put do sebe i Ples srca promiče tjelesnu svjesnost kroz ples i vatru, mindfulness vježbe, elemente alba kretanja i meditaciju te ih kombinira sa zvukoterapijom ili art terapijom.

U zimskim terminima ponuđen je ciklus tematski povezanih obiteljskih radionica. U siječnju su održane dvije radionice, Skriveni život šume i Čuvari šume, koje su govorile o ekosustavu i životu životinja zimi. U veljači zainteresirane očekuju naredne tri pa se tako 04. veljače može sudjelovati u radionici Zimske grančice koja govori o znakovima života na stablima i onome što je zimi iskoristivo za ljudsko zdravlje. U sklopu Valentinova će se 11. veljače održati Ljubavna potraga, odnosno Tragovima divljine 17. veljače, kada će se govoriti o divljim životinjama i primjećivanju njihovog prisutstva u prirodi.

Za prijavu na radionice nema dobnog ograničenja, a materijali za kreativno stvaralaštvo i istraživačka oprema su osigurani.

Prijava na radionice i dodatne informacije dostupni su na sljedećoj poveznici.

Istaknuta slika: Tragovi divljine; Astra Divina

Istaknuta fotografija: arhiva fotografija obrta Astra Divina

#Astra Divina #Gorski kotar #Marta Blažević #Radionice #veljača

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh