Ljeto na Kantridi: Štikla 2023.

ŠTIKLA je festival eksperimentalne i jazz glazbe koji su 2012. pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli. Tijekom proteklih 11 godina u sklopu festivala Štikla na Morskom Prascu su nastupili jazz, etno i avangardni glazbenici iz više od deset zemalja i održano je preko 55 koncerata za uvijek mnogobrojnu publiku. Prošle je godine, isto kao i 2020. godine, kao uvertira u Štiklu održan bijenalni performans Opera Navale 2.0(22) Zorana Majstorovića, u kojem glazbenik na kopnu zvukovima komunicira s orkestrom barki na moru, posebno okupljenim samo za tu priliku.

Ove godine Štikla hoda tankom linijom između kompozicije i improvizacije, a odabirom izvođača sigurno nitko neće ostati razočaran. Štiklu će, dakle, 5. srpnja otvoriti CHILLY BILLIES, nakon toga   26. srpnja nastupaju ZMAJ/ORKO/STAR, 5. kolovoza na Morskom prascu nastup ima LELA KAPLOWITZ TRIO, a 18. kolovoza ovogodišnji će festival eksperimentalne i jazz glazbe zaključiti ATMA MUNDI ENSEMBLE.

Zmaj/Orko/Star

Kao i svih dosadašnjih godina, i ove godine se očekuje veliki odaziv publike.

“Štikla će se i ove godine sastojati od četiri koncerta. Iz Trsta nam dolazi Chilly Billies, nakon toga uslijedit će nastup Zmaj/Orko/Star, to je moj i projekt Tonija Starešinića, jednog od ponajboljih hrvatskih klavijaturista. U prosincu prošle godine nam je izašao prvi album i ovo će na neki naćin biti promocija tog albuma. Nadam se da se vidimo na tom koncertu. Nakon toga nam dolaze Lela i Joe Kaplowitz, poznata riječko-američka kombinacija, sa svojim triom i za zatvaranje ćemo imati nastup Atma Mundi Ensemblea, etno jazz sastava”, rekao je Zoran Majstorović.

#Jazz #Ljeto na Kantridi #Štikla #Zoran Majstorović

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh