MMSU u dvorištu: Projekcija dokumentarca „Muzej revolucije”

Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka ovog ljeta izlazi u svoje dvorište i poziva na projekciju dokumentarnog filma „Muzej revolucije”! U sklopu ljetnog programa Art-kvarta na otvorenom, MMSU simbolički i fizički spaja prostore te projekciju bajkovitog „Muzeja revolucije” priređuje u prolazu između zgrada Muzeja i Palače Šećerane, u četvrtak, 3. kolovoza od 21 sat.

„Muzej revolucije” nagrađivanog redatelja Srđana Keče (2021, 91′) lanjski je dobitnik Srca Sarajeva za najbolji dokumentarni film, a tijekom svoje je festivalske i kino distribucije diljem Europe ostvario izuzetan prijem kod publike. 

Riječ je o srpsko-hrvatsko-češkoj koprodukciji u čijem je fokusu pola stoljeća star projekt arhitekta Vjenceslava Richtera koji je predložio odvažnu viziju muzeja posvećenog povijesti socijalističke revolucije koji bi „čuvao istinu o nama“. Nažalost, plan se nije realizirao, bar ne dalje od izgradnje podruma muzeja. Šezdeset godina od rađanja arhitektonske vizije, danas u tom prostoru – mračnom i vlažnom podrumu – žive ljudi s margine društva, izopćenici i gubitnici postjugoslavenske tranzicije. U ostacima ovog napuštenog utopijskog projekta nastaje prijateljstvo između sedmogodišnje djevojčice i jedne starice.

Film se prikazuje kao pop-up projekcija KineDoka, mreže za alternativnu distribuciju europskih dokumentarnih filmova, u suradnji s MMSU-om čiji filmski program podržava Hrvatski audiovizualni centar.

Ulaz je slobodan!

#MMSU #Srce Sarajeva #Srđan Keče

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh