Na putu: APHEX TWIN, Castello Scaligero, Villafranca di Verona, 14.07.2023 ili kako i zašto sam popio prvi Aperol Spritz

Kratko; nastup Aphex Twina je bio fucking unbelievable, nešto najbliže audio/vizualnom bestežinskom stanju s time da si svakih 56 sekundi u drugoj orbiti. No joke.

Richard David James je odavno bitan i ostat će bitan.

Postoji priča da je njegov brat blizanac, prvorođeni, umro pri porodu i da Richard cijeli svoj život osjeća stigmu tog događaja. Ne spava, vozi tenk i nema website.
Elvisu je isto prvorođeni brat umro pri porodu.

Da ne gnjavim, evo videa s koncerta.

Prije koncerta stali smo na piće u jednom barettu u mjestu. Mjesto je, by the way, prekrasno. Googlajte.
Kažu da tu žive bogati ljudi koji su se sklonili iz Verone.
Na pitanje…. ”cosa bevi?”… ”vino rosso”…. konobar održi kratko predavanje kako je ljeto i jako vruće i da ne služi crno vino jer da samo budale piju crno vino po ovakvim vrućinama i ako otvori botelju i ne popije se cijela onda mu propadne (ja bih popio i cijelu da nije toliko srao)…. Uglavnom, nema vina.
U Italiji iz nekog razloga ne štuju baš tamno pivo tako da wtfuck… što popiti?
Kolega iz trupe je naručio Aperol Spritz pa da ne serem rekao sam: “Ok, anche un spritz per me”.
Aperol – gorko slatki liker svijetlo narančaste boje, ohlađeni Prosecco, gazirana voda, kriška naranče, kocke leda i po mogućnosti lijepa čaša.

Čaša je bila solidna, a i spritz nije kompletno odbojan napitak.

Ako se sjećate Napulja, tamo mi konobar nije odmah rekao da samo budale piju crno vino po velikim vrućinama nego mi je nakon što sam naručio crno vino, samovoljno donio bocu pive i onda rekao da samo budale piju crno vino po velikim vrućinama.
Nisam mu stigao reći da kod nas budale piju crno vino i po velikm vrućinama i po cesti i u parkovima i doma i na utakmicama i u kazalištu i u crkvi.

U drugom baru nakon koncerta, konobar nije držao predavanje, nego bez problema ponudio/donio Valpolicellu (vino iz regije Veneto, googlajte).
Čaša je bila obična, vinska.

P. S.

Glazbena preporuka: sve od Aphex Twina

#Aperol Spritz #Aphex Twin #Josip Maršić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh