Festival klasične glazbe i opere u Opatiji u vili Angiolina

Od 20. listopada do 10. studenog Centar Gervais i vila Angiolina bit će mjesto prvog izdanja Festivala klasične glazbe i opere u Opatiji te će ugostiti prestižne programe, istaknute operne prvake i glazbenike svjetska glasa.

Festivala klasične glazbe i opere u Opatiji je novopokrenuta manifestacija ustanove Festival Opatija koja želi pružiti podršku i popularizirati (hrvatsku) glazbenu scenu klasične glazbe i umjetničke produkcije, prezentirati suvremena stremljenja u hrvatskoj klasičnoj glazbi, očuvati tradiciju klasičnih umjetničkih formi opere i operete te osigurati platformu za predstavljanje mladih glazbenika široj publici.

Festival počinje ovog petka, 20. listopada 2023. u 19:00 sati u vili Angiolina nastupom sopranistice Vedrane Šimić i pijaniste Milana Lucića na koncertu naziva „Un viaggio”.


Koncerti u vili Angiolina nastavljaju se svakog sljedećeg petka, s početkom u 19:00 sati pa će 27.10. nastupiti  Ženski zbor SKLAD, 3.11. Duo Balyk, 10.11. sopranistica Karolina Šober i tenor Kristian Marušić u pratnji Nade Matošević Orešković na glasoviru.

Osim u nedavno renoviranoj vili Angiolina, Festival klasične glazbe i opere održava se i u kazališnoj dvorani Centra Gervais gdje gostuju prestižni programi pa je 23.10. na rasporedu Hrvatski barokni ansambl s komičnom operom „Služavka gospodarica”, 29.10. HNK u Varaždinu s operom „Grofica Marica” i 4.11. HNK u Osijeku s koncertom „Verdi u francuskom zagrljaju”.

Pojedinačne ulaznice i paketi ulaznica u prodaji su u sustavu Mojekarte.hr, kao i na blagajnama Festivala Opatija (ured na Ljetnoj pozornici i Centar Gervais), te u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji.

Naslovna fotografija: sopranistica Vedrana Šimić i pijanist Milan Lucić

Autor: Festival Opatija

#Cantar Gervais #Festival klasične glazbe u Opatiji #Festival Opatija #klasična glazba #Villa Angiolina

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh