Sjajan glazbeni petak uz Kočani orkestar

Ovoga je petka, 2. veljače, u Pogonu kulture koncert održao Kočani orkestar. Ovaj glazbeni sastav iz Kočana u Sjevernoj Makedoniji proslavio se pjevajući i svirajući romsku glazbu posljednjih trideset godina, te je među njihovim značajnijim ostvarenjima studijski album „L’Orient est rouge“ i pjesma „Siki siki baba“ koja je završila na soundtracku filma Borat.

Groove je bio glavna nit vodilja večeri, te su ubrzo zvukovi puhačkih instrumenata ovladali dvoranom i rasplesali publiku. Osim izvedbi klasika romske glazbe poput „Ederlezi“ koji su čak četiri puta odsvirali i himne „Djelem, djelem“, ali i velikog broja vlastitih uspješnica, Kočani orkestar je publiku oduševio i raznovrsnim repertoarom obrada pjesama poput „Lipe cvatu“ i „Đurđevdan“ Bijelog dugmeta, „Bubamara“ sa soundtracka filma Crna mačka, beli mačor Emira Kusturice, „Evo banke, Cigane moj“ Zvonka Bogdana, „Ponoć“ sa soundtracka filma Toma, „Nesanica“, partizanske pjesme „Bella ciao“, „Skitnica“ Marinka Rokvića, „Prvi poljubac“ Halida Bešlića, „Lubenica“ Džeja Ramadanovskog, „Prokleta je Amerika“ Šabana Bajramovića i brojnih drugih.

Eklektičan repertoar i energija benda su tako doprinijeli nevjerojatnoj atmosferi koja je isijavala Pogonom, a naposljetku su se članovi Kočanog orkestra spustili s pozornice i pridružili publici. Tako su posljednjih tridesetak minuta koncerta odsvirali i plesali zajedno s okupljenima te tako priveli sjajnu i raznovrsnu glazbenu večer dostojnom kraju.

Fotografije: Eliana Katarina Polić

Istaknuta slika: Eliana Katarina Polić

#Kočani orkestar #koncert #Makedonija #Pogon kulture #romska glazba

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh