Živimo književnost s CeKaPeom – radionica pisanja u Dvorcu Stara Sušica

U bajkovitom Dvorcu Stara Sušica, treću godinu zaredom održava se Zimska škola pisanja – radionica kreativnog pisanja u organizaciji Centra za kreativno pisanje. U razdoblju od 19. do 23. siječnja imate priliku birati između radionice poezije, proze ili romana u vodstvu nagrađivanih autora i autorica: Fride Šarar, Marka Tomaša i Milice Vučković. Programi radionica potiču razvitak vlastitog pisma, rad na tekstu uz pomoć mentora te njeguju ljubav prema književnosti.

Kako sam Centar navodi: „Praktičan rad na tekstu, međusobna kritika, komentari, razmjena ideja i mišljenja između polaznika i voditelja, polaznicima pružaju potporu, ohrabrenje, objektivan uvid u vlastiti tekst što je od neprocjenjive važnosti za razvoj i usavršavanje vještine pisanja.“ Radionice se održavaju u jutarnjim (10.00 – 12.30 sati) i popodnevnim (16.30 – 19.00 sati) terminima, dok je ostatak vremena posvećen pisanju domaćih zadaća, druženju i istraživanju krajolika Gorskog kotara. Večernji sati rezervirani su za čitanje i razgovor o književnosti.
Centar za kreativno pisanje otvoren je 2007. godine u Zagrebu kroz ideju radionice dramskog pisma, dok od 2014. godine svoje radionice održava i u Rijeci. S odmakom vremena, CeKaPe je prerastao u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja, i danas je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu i zimsku školu pisanja, izdavaštvo te književne tribine.

Voditelji radionica su pisci, novinari, urednici i voditelji. Centar nudi i objavljivanje prvih knjiga svojih polaznika od 2010. godine kada pokreću biblioteku Prvi korak u kojoj objavljuju zbirke priča, romane i zbirke poezije.
Prijava na program zahtjeva samo jedan uvjet, a to je ljubav prema književnosti i pisanju!

Detaljnije informacije o radionicama pronađite na poveznici: https://cekape.com/program-4/
Prijava na radionicu je putem e-maila: info@cekape.com
Cijena radionice, uz smještaj i puni pansion iznosi 440€.

#CeKaPe #Dvorac Stara Sušica #Gorski kotar #književna radionica #Zimska škola pisanja

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh